Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Workshop Psoas deel B (zenuwstelsel) – Nijmegen – vrijdag 11 oktober

11 oktober @ 1:30 pm - 5:30 pm

Vrijdag 11 oktober 2024 nodig ik je uit om mee te doen aan een workshop over de psoas en het zenuwstelsel.

We gaan oefeningen doen om deze spier van de ziel te ontspannen en te ontladen.

Er zijn drie verschillende workshops over de Psoas spier, deel A, B en C.  Je kunt deze los, of de hele serie, volgen. De eerste helft van de workshop verschilt per deel:

  • In deel A, aarding: krijg je uitleg over de werking van de spoasspieren op fysiek en emotioneel niveau. We gaan testen hoe het gesteld is met jouw spoasspieren. We gaan oefeningen doen om de psoas spier te ontspannen. We gaan gronden/aarden via de psoas.
  • In deel B, zenuwstelsel: ligt het accent op de relatie van het zenuwstelsel en de psoas spieren. We gaan oefeningen doen om het zenuwstelsel en de psoas spieren te kalmeren en ontspannen.
  • In deel C, waterelement: ligt het accent op het waterelement vanuit de Chinese Geneeswijze (TCM). We gaan voelen hoe het is met ons waterelement. Door zelfmassage van drukpunten en kloppen op de meridianen gaan we het waterelement in onszelf voeden en in beweging brengen.

Ontladen van de psoasspier: Bij alle psoas workshops gaan we in de tweede helft de spoas spier ontladen door middel van oefeningen. Met deze oefeningen nodigen we het natuurlijk ontladingsmechanisme uit waarbij het onbewust trillen van spieren activeert.  Door dit trillen laat diepliggende spierspanning veroorzaakt door inspanning, stress en trauma los. Een helende ervaring, spanning komt vrij, het zenuwstelsel kalmeert. Door deze ontlading komt er meer ruimte in je bekken, je bekkenbodem wordt soepeler, je wordt meer geaard, meer ontspannen, je sexuele energie gaat vrijer stromen.

De ontspanningsoefeningen krijg je op papier mee zodat je deze thuis kunt doen. Het ontladen van de psoasspier kun je het beste een paar keer onder begeleding doen en daarna ook thuis.

maximaal 6 deelnemers.

Deze workshop is niet geschikt voor zwangeren en mensen met een actieve hernia of niet geheeld letsel. Neem bij twijfel contact met me op.

Begeleider: Sylvia Habraken

Locatie: groepsruimte De Oorsprong, Driehuizerweg 331 Nijmegen. Parkeren aan de Driehuizerweg is gratis.

Datum: vrijdag 11 oktober 2024 van 13:30 uur tot ongeveer 17:30 uur

Bijdrage: 77 euro per workshop (alle drie de workshops A, B en C samen 222 euro)

Aanmelden of vragen: sylviahabraken@hotmail.com of 06-41112535 (kan ook  sms/WhatsApp)

Gegevens

Datum:
11 oktober
Tijd:
1:30 pm - 5:30 pm

Locatie

Groepsruimte De Oorsprong
Driehuizerweg 331
Nijmegen,
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie