Behandeling

De eerste therapeutische behandeling begin ik met een oriënterend gesprek over je gezondheid, klachten en leefgewoontes. Na het gesprek voel ik voor verdere diagnose je pols en buik en bekijk ik je tong om een beeld te krijgen van de energieverhouding in de verschillende meridianen en organen. Vervolgens krijg je een Shiatsubehandeling die het beste aansluit op jou en jouw klachten.
Het aantal behandelingen dat je nodig hebt is afhankelijk van de ernst, aard en tijdsduur van de klacht(en) en je conditie.
Tijdens de behandeling combineer ik Shiatsu met andere technieken die ik beheers zoals Thai massage, Orgaanmassage (Chi Nei Tsang), Triggerpointmassage, spiermassage, opstellingen via het lichaam en lichttaal. Aanvullende technieken waarvan gebruik kan worden gemaakt zijn moxa en cupping.

De Shiatsu behandeling vindt plaats op een speciale mat, een zgn. futon, op de grond. Kleding mag aangehouden worden, de massage gaat over en door de kleding heen. Gemakkelijke, loszittende kleding is aan te bevelen. Denk aan een t-shirt en een joggingbroek. Het is aan te raden vlak voor de behandeling geen al te zware maaltijd te nuttigen. Na de behandeling is het raadzaam om jezelf rust te gunnen en voldoende water te drinken.