Cacaoceremonie

Cacaoceremonie. De Azteken noemen rauwe cacao ook wel “Yollotl Eztli” oftewel “hartenbloed”. De traditie van de cacaoceremonies heeft zijn wortels in Midden- en Zuid-Amerika. De cacao, die wij gaan drinken tijdens deze ceremonie, is rauw en speciaal geplukt en bewerkt voor ceremonieel gebruik, en komt uit Cuatemala. Cacao is een plantmedicijn dat bekend staat als zacht, vrouwelijk en liefdevol. Ze stimuleert je om je hart te openen en versterkt het gevoel van verbinding met jezelf en de mensen om je heen. Het is een medicijn voor je hart op verschillende niveaus; fysiek, emotioneel alsook op spiritueel vlak. Cacao is gezond, bevat veel antioxidanten en mineralen zoals magnesium, ijzer, zink en chroom. Goed voor ons imuunsysteem. Naast voordelen voor het lichaam heeft cacao ook een positieve uitwerking op je geestestoestand. Er zit tryptofaan in die de serotonine levels een boost geven wat weer een gelukzalig, liefdevol en rustgevend gevoel geeft. Ook bevat het stofjes die vrijkomen tijdens natuurlijk high bij dansen/sporten en als we verliefd zijn. De cacao brengt ons uit ons hoofd met excessief denken naar een natuurlijke staat van zijn en voelen en verbindt ons via onze intuitie met de magie en mysteries van het leven en onze dierbare moeder aarde.

De Ceremonie. Deze hartopenende ceremonie wordt begeleid door Sylvia. Tijdens de ceremonie is er ruimte om een helende, verdiepende innerlijke reis te maken. De cacao zal je hierin begeleiden. De ceremonie wordt ondersteunt met geleide meditatie, lichttaal, sjamanendrum, trillingen van instrumenten, klankschalen, channeling, edelstenen, stilte en geuren. Je wordt uitgenodigd om jouw innerlijke waarheid te vinden en/of te verdiepen, en als dat goed voor je voelt daarin te gaan staan en jouw lichttaal, jouw klanken, jouw bewegingen expressie te geven.

Lichttaal is een oertaal. Een zieletaal die we vanuit ons hart en ziel spreken en begrijpen. Het is geen taal die je analyseert met je verstand. Het zijn trillingen die in de ziel resoneren en het hart openen, waardoor je energie naar een hogere frequentie vibreert. Het is een weten wat er gezegd wordt. Net als Liefde. Liefde analyseer je niet. Liefde voel je. Liefde is licht.

Ervaring van anderen

De ceremonie was een fluweel liefdevolle soundscape.” – Raphael.

“Eindelijk kon ik contact maken met een diep deel van mijzelf dat dit werkt begrijpt en kent. Zo fijn en helend! “ – Joyce

“De ceremonie heeft veel indruk op mij gemaakt. Integratie gaat goed. Heb het gevoel dat er iets uit me is losgetrild wat heel lang vast heeft gezeten en waardoor er nu een zwaarte weg is waardoor ik mijzelf beter kan ervaren. Andere perspectieven kan zien. Voelt lichter. Ben ook wel moe, er is veel gebeurd met de ceremonie en ook daarna. Nu rustig de tijd voor alles wat er nog gevoeld, gezien of ervaren wilt worden.“ – Astrid.

“Deva en Sylvia hebben een fijne liefdevolle setting neergezet. Ik voelde mij zakken en laagjes van mij af glijden terwijl de cacao zn werk deed en zij hun heerlijke geluiden liet klinken door trommels, bladeren en zang. Het was n onvergetelijke helende reis. Dank lieve mooie fijne vrouwen!” – Patti

,

Cacaoceremonie in groepsruimte de Oorsprong, 2022
Cacaoceremonie tijdens Soulsteps festival, 2022