Chi Nei Tsang

Chi Nei Tsang is een zeer oude vorm van diepe buikmassage. Het heeft een Taoistische oorsprong in China. Chi Nei Tsang vertegenwoordigt een tak van lichaamswerk binnen het systeem van Healing Tao waarvan Meester Mantak Chia de grondlegger is.

Het centrum van ons lichaam bevindt zich rond de navel. In onze buikorganen worden naast voedsel ook emoties en gedachten verteerd. Ieder buikorgaan heeft zijn eigen emotionele functie (bijv. lever: woede en vriendelijkheid, nieren: angst en wijsheid). Vanuit de buikorganen stroomt de Qi/levensenergie via de meridianen door de rest van het lichaam. Wanneer onze organen alle stress en emoties niet kunnen verwerken stagneert de energiestroom. Door negative emoties kunnen energieblokkades ontstaan. Energieblokkades in de organen kunnen resulteren in knopen in de buik en vervolgens ook elders in het lichaam. Andere oorzaken voor blokkades zijn overwerk, stress, ongelukken, drugs, operaties, toxines, slechte voeding en slechte houding.

Chi Nei Tsang is een diepe, directe toepassing om knopen en blokkades in de organen, fascia, bloedvaten, zenuwbanen en lymfen los te maken. Via deze directe benadering wordt een rechtstreekse confrontatie gecreeerd die emoties, overtuigingen aan het licht brengt. De behandeling vindt plaats direct aan de bron van de energie en heeft daarom een zeer diepe en intense werking.

De behandeling vindt plaats op de mat/futon. Je mag kleding aanhouden waarbij de buik wordt ontbloot. In sommige situaties wordt wat olie gebruikt. Chi Nei Tsang en Shiatsu massage vullen elkaar goed aan.

Chi Nei Tsang niet bij: kanker, MS. AIDS of andere ernstige degeneratieve ziektes, extreme zwakte en serieuze emotionele/ mentale labiliteit. Niet bij zwangerschap.