Shiatsutherapie

Shiatsu is een, aan acupunctuur verwante, zeer krachtige massage therapie. In diverse Aziatische landen neemt zij al meer dan 3000 jaar een volwaardige plaats in naast andere geneeskrachtige behandelmethoden.
Het Japanse woord shiatsu betekent “vingerdruk”. Bij shiatsumassage oefen ik op een ontspannen manier druk uit op drukpunten, zgn. acupressuurpunten, en meridianen die over het hele lichaam lopen. De druk geef ik meestal met de duim maar ik maak ook gebruik van de vingers, handpalm en elleboog. Schuddingen en strekkingen die ik toepas bevorderen doorstroming van qi (energie) door je meridianen waardoor stagnaties kunnen worden opgeheven.
Shiatsu massage werkt zowel bij lichamelijke en emotionele klachten. Heb je geen specifieke klachten? Shiatsumassage geeft een buitengewoon diepe weldadige ontspanning. De massage heeft een preventieve en balanserende werking.
Als Shiatsu therapeute bekijk ik de klachten vanuit de theorie van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG/ TCM).
Ik kijk naar de mens als geheel. Ik behandel niet alleen het aangedane gebied maar houd bij het stellen van een diagnose ook rekening met je achtergrond en levensstijl.