Sjamanistische Honingmassage

Deze massage is bedoelt om fysiek, energetisch en emotioneel te reinigen. Door het inmasseren van de honing gaan de voedzame stoffen van de honing in de huid en met een trekkende beweging worden de fysieke en energetische vervuilingen uit de huid “getrokken”.  Na een honingmassage voel je je dan ook helemaal schoon, leeg en ontspannen. Herboren!

De behandeling gebeurd op de massagetafel waarbij ik de honing aanbreng op de rug, je rug is dé plek waar de meeste vervuiling blijft hangen; fysiek door talg, puistjes, rugpijn en energetisch door het zware gevoel bij stress, zorgen, zwaarmoedigheid. Daarna maken mijn handen trekkende beweging op je rug waarbij de honing plakt, en trekt aan de huid. Dit geeft een oncomfortabel maar ook bevrijdend gevoel. Het voelt alsof je een pleister van de rug trekt. En daarmee wordt als het ware de emotionele balast eruit “getrokken” en worden energetische stagnaties bervijdt. Het bindweefsel komt los, de bloedcirculatie wordt geactiveerd, afvalstoffen komen vrij. Hoe langer de massage duurt , hoe dieper de werking. Vaak worden niet alleen dagelijkse zorgen en vervuiling weggehaald, maar ook dieper liggende thema’s zoals familie thema’s, karmische stukken en trauma uit vorige levens.

De massage bestaat uit twee fases: De eerste is de fysieke massage met honing waarbij enige discomfort gevoelt wordt door het verwijderen van fysiek en energetisch vuil. De tweede fase is de zachte fase waarin de energie begint te stromen en heling plaatsvindt.

Honing bevat diverse natuurlijke suikers, mineralen en sporenelementen die de huid diep voeden en zo vernieuwing van de huid bevorderen. De huid voelt na de massage dan ook heerlijk zacht en glad aan.

Deze honingmassage is een zeer oude behandelmethode die vroeger met name door Sjamanen en andere geneesheren en -vrouwen werd toegepast. De preciese oorsprong is onbekend. In zowel Rusland als Tibet kennen ze een lange traditie hiervan. Deze massage heb ik geleerd van Mura Tichelaar. Zij beoefent het Siberisch Sjamanisme.