Triggerpoints

Wat zijn triggerpoints?
’triggerpoints’ zijn spierknopen die ontstaan in een bepaalde spierstreng ergens in het lichaam. Deze plek is pijnlijk bij druk en er kan een karakteristieke uitstralingspijn doen ontstaan. Triggerpoints zijn voelbare plekken in het spierweefsel die plaatselijk of op een andere locatie pijn veroorzaken. Het zijn spiervezels die continue in aangespannen toestand zijn waardoor lokaal de bloedcirculatie belemmerd is en afvalstoffen zich ophopen met alle gevolgen van dien. Door de verkramping zal de spier verkorten en pijn veroorzaken aan de aanhechtingspunten. 

Iedereen heeft triggerpoints, alleen hoef je er niet altijd last van te hebben. Triggerpoints hebben diverse oorzaken zoals bijvoorbeeld; ongelukken, valpartijen, operaties, blessures en overbelasting. De symptomen kunnen de volgende vormen aannemen; spierstijfheid, duizeligheid, hoofdpijn, oorpijn, keelpijn, pijn in de ledenmaten, oedeem, pijn in bepaalde spieren, enz.

De triggerpoints zijn met een speciale massagetechniek te behandelen waardoor de pijn en symptomen op termijn verdwijnen.